Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

Design terakhir..

design terakhir aku buat masa ni.
yang tinggal seminggu lagi
menjadi mantan.

keh keh.

suka2 betol bagi dateline 'esok' hari ni pun dah 8 haribulan. cais.
sedih sebenarnya.
memikirkan macam mana boleh aku boleh tekad tender resign
aku pun aneh.


Sunrise di Dataran Lang?

baru-tak baru sangat ni aku pergi langkawi.
terpengaruh dengan gamba yang amat cantik diambil oleh seorang hamba Tuhan ni jadi kami ke Dataran Lang untuk menanti matahari terbit.
gigih tahu.

 tempias-tempias cahaya matahari bersama bulan

 sang helang dan bulan

stalk sang helang sebelum pulang.
Nah terbukti.
Kalau kau menghadap laut di tempat ini & berharap melihat matahari terbit,
jangan lupa pusing belakang.

better luck next time!

kucen

entah bila aku mula pandai nak lukis-lukis kucen
ini namanya terpengaruh.




entah bila aku pandai nak lukis sang kucen
bersulamkan kerja.
entah bila

gedebuk!

tulisan huduh bersama ilustrasi aneh

rambutmu hitam diikat sejemput.

haa...nampak tak?

kesabaran

tuhan
aku mohon tambahkan kesabaran aku
untuk hari - hari esok.
teguhkan kudratku
aku pohon upaya yang malar
jangan ia surut
saat aku di uji manusia ini..
beban ini
beban yang taktertanggungkan

conteng

kalau kamu tahu

esok cuti

Lusa,
Ada tender yang kena dihantar
yang harganya tak ada lagi,
support document pun tak lepas,
submit by hand,
di seberang laut sana,
dan aku tak terlibat pun

Esok
cuti
mahu tanya lagi aku ada di ofis esok?
memang tak lah.

Encik tak ada kunci?
mustahil lah.

Sampai bila kau boleh buat orang bawah kau macam ni....

ruang terbina

selalu aku senyum
sengih meleret  yang kadang-kadang mengundang air mata menonton siaran ulangan tempoh hari dan hari-hari sebelumnya dalam ruang terbina itu
jalan cerita yang kita bawa tanpa manuskrip  cuma hati degil menongkah realiti.

Rindu

kata orang, kalau mencari itu tandanya rindu.
soalnya disini,
mencari yang bagaimana?

kawan,
kamu rindukan aku bukan?

ngee he he..