Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

ceritera MEI

Inginku ungkap ..tak terucap Inginku tulis ..bukan puitis Inginku gapai ..tak tercapai
Inginku nyanyi ..sumbang segala Inginku rintih ..tiada guna Inginku kisahkan ..tiada bernokhtah
Apa mahuku gaduhkan ..bukan punya aku.
Inginku pergi ia datang bila memerlukan pergilah ia tatkala selesai.
Apa mahuku rindu ...bukan milikan aku.
Bukanku soal perihal ketentuan Hanya mengenang peri manusia

::hhaha~ jiwa-jiwa.....::


Market survey

Dulu, aku diajar untuk membuat market survey, market survey ini penting.bla bla...ya betol, tidak dinafikan ia memang penting. Tapi bagi aku perkara melibatkan soal hati dan perasaan tak perlu kau nak test2 market kau. Umum atau khusus,jelasnya soal gender diketetepikan. Baik lelaki atau perempuan memang ada buat benda ni.
"Berkawan biar seribu berkasih biar satu."
Ya,itu kata kau. Konon biarlah berkawan dulu...Tapi baik kau, ataupun aku, masing-masing tahu test market dengan berkawan ni dua perkara yang tak akan sama.
Mungkin kau lebih suka mendefinasikan ia sebagai berkawan? Kau ayat baek..punya, kau kata kawan?mungkin kau nak kumpul semua 'kawan-kawan' kau, buat list, kemudian pilih mana yang paling kau berkenan. Yang lainnya kau campak tepilah lepas tu. Tak kisah la kau pernah alami pengalaman buruk mase bercinta sebelum ni atau memang tabiat azali kau ke ape.
Kau tahu ape yang kau buat. Janganlah minta maaf konon kau rasa bersalah.
Kau fikir boleh menyelesai ke?

Timun Perkasa

Hai.
Mari berkisar tentang timun.sebiji timun.
Timun ni ayah aku beli di pasar.pasaraya.Mulanya ayah simpan ia dalam peti sejuk.Suatu hari ayah biarkan ia di luar.Seminggu lamanya.
Timun perkasa memang hebat.tak lekang dek panas tak usang dek hujan.macam baru.
hebat.dan meragukan....
hhaha~

telur ayam palsu

bercerita tentang telur palsu sedikit sebanyak memberi 2 imej, atau bayangan. situasi juga mungkin.
situasi 1
fulan a: .....(pprrreeettttt...pom pom!) fulan b: pergh! bau telur!!

sutuasi 2
fulan c: .....(puufff..) fulan d: eerghh! bau telur palsu!
cara-cara mengenalpasti telur ayam original & palsu sudah banyak disiarkan di internet.