Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2009

si mengantuk tak sedar diri

alarm nset dah lama bunyi dan sedia dimatikan..(alarm untuk tido ya,bukan untuk bangun bak kata rumet aku)..cek history sent file saja cek balik file yang kawan aku bagi tadi jam berapa.."oh 1.00a.m..."bisik hati aku.
mencongak-congak dalam fikiran sambil jari terus menekan-nekan papan kekunci, dengan mengandaikan aku mula mendengar lagu itu 30 minit selepas selamat ia diterima,jeling sikit-sikit jam desktop 4.55 pagi...ok skang amek otak jepun mula nak kira...
dengan tempoh lagu selama 4.23 minit, makanya....

(cari pensel & kertas kotor... semangat nak wat kira-kira ni..ketuk-ketuk otak jepun jap..)

hasilnya,dengan tempoh masa selama 205 minit,kira-kira 48 kali lagu ini dimainkan tanpa henti...hahaha..

sekian~

sepetang si pengamen cilik

kala mentari mula menyembunyikan diri, dua orang kana-kanak,lelaki dan perempuan lingkungan umur 5 hingga 12 tahun barangkali.. mungkin jauh lebih muda..menyanyikan lagu ini..

MemujaMu by ST 12

bila aku lihat bulan
semua begitu indah
terbentang di langit

jika ku lihat bintang
memang begitu indah
bertabur di langit

oh..semua apa yang ku lihat
hanya Tuhan yang bisa
menciptakan semua

Tuhan memberi keindahan
yang terindah
seisi langit dan bumi ciptaanMu Tuhan

biarkan aku berada di sini
biar ku tahan laju angin
ajarkan aku menyebut namaMu
ajarkan aku untuk hidup

tiada tuhan kecuali Allah
Allahu Akbar Allah Maha Besar
ijinkan aku bersujud padaMu
ku agungkan kebesaranMu

Tuhan memberi keindahan
yang terindah
seisi langit dan bumi ciptaanMu Tuhan
oh...

biarkan aku berada di sini
biar ku tahan laju angin
ajarkan aku bersujud padaMu
ajarkan aku untuk hidup

tiada tuhan kecuali Allah
Allahu Akbar Allah Maha Besar
ijinkan aku bersujud padaMu
ku agungkan kebesaranMu..

biarkan aku berada di sini
biar ku tahan laju angin
ajarkan aku men…

F maaF

hai.

teringat dulu - dulu rakan sekolah aku sangat gemar bermain dengan kertas warna- warni.mereka gemar menghias.tak kesah lah menghias apa pun.yang pasti kalau ada pertandingan keceriaan-keceriaan ni memang seronok betullah.semangat gila.

dulu - dulu, setiap tahun ada pertandingan kebersihan dan keceriaan.jadi, setiap tahun kami memang kutip duit untuk tuuan itu selain menjana kewangan dorm masing-masing.akhir tahun nanti boleh buat jamuan.tak pun menjana modal meniaga masa hari terbuka.

oh berbalik pada kisah tadi.ya, bermain dengan kertas warna.mungkin tak semua, tapi kebanyakan dari kami memang gemarkan aktiviti itu.masa lapang akan diisi dengan menconteng kertas yang ada..(kegiatan ini boleh mengasah tulisan sendiri)hari-hari seperti 'friendship day' akan meriah dengan kad2 ucapan..takpun bila nak dekat-dekat minggu periksa.memang jarang nak jumpa kad kedai.

jadi,sambil mengenang hari-hari lalu, aku cuba menggiatkan diri dengan 'kertas warna'.ia mengambil masa yang a…