Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2009

kematian

aku lewat..
ia mati..
kehilangan itu menyedihkan
ya.. sedih..

anak-anaknya masih ada..
mereka tenat.
aku tahu akhirnya bagaimana..
sungguh menyedihkan..
aku yang gagal..
maaf

hari ini 28 april 2009

sekian

jalan belum diambil

ia bukan "the road not taken"
dan Robert Frost juga tidak pernah tahu aku siapa.


Adsorption of organic pollutant by microwave treated Decanter Cake
.....
.....
selamat berkenalan

ilustrasi penulis

sekian~

lucky day

lucky day
bukan hari ini..juga bukan semalam..kelmarin juga bukan
esokkah?
esok itu kan misteri..bukan aku yang kata..tapi pepatah inggeris.
ya..pasti kamu pernah dengar.kalau tak pernah pun tak mengapa.ia tidak mengubah apa-apa..
bukan perihal hari ini untung atau tidak yang ingin diperkatakan.

lucky day itu sedikit aneh.
memang tidak berapa lucky siapa yang minum.
tapi dia merangkap si taukey lucky day itu memang lucky..
kerana sekarang tidak ada air.
dan kami tidak ada pilihan yang lain.
tambahan di ina shoppe hanya ada lucky day..
maaf lah..tapi ia memang rasa begitu..


sekian~

superb

hi,
petang-petang busan dengan tulisan - tulisan dan simbol aku google gamba-gamba menarik. klik sini.


aku rasa orang yang ambil gamba ini memang superb..
minggu depan final,selamat maju jaya~

saya sibuk

haha..baek....aku bukan gamers.cuma aku rasa sampai sini saja kali ini.

sekian~

tekanan dan kebusanan

tekanan itu membusankan
kebusanan itu menekankan

mereka saling berkait. Mungkin adik beradik yang terpisah sewaktu kecil, atau saudara mara jauh. Tak pun orang kata bau-bau bacang.. tapi aku rasa mereka ialah starnger yang tinggal bersebelahan. Ya, seperti jiran sebelah-menyebelah. Tiada pertalian darah mahupun hubungan kekeluargaan. Kebarangkalian saling mengenali itu tidak banyak. Perkaitan antara jiran yang pasti ialah mereka mendiami kejiranan yang sama. seperti mereka..

tekanan itu stress

tekanan berterusan mengundang kebusanan

kebusanan yang menekankan


kadang kala aku bertanya" ey..bile stress nk buat ape?" ayatnya barangkali bukan bagitu.tapi lebih kurang lah..plusminus..minda rasional aku akan jawab "lek2..wat 1-1..."tapi pergerakan dalam sedar ini tidak terus bertindak begitu.seperti nasihat minda rasional.
hampir 3 hari dihabiskan dengan tidur dan tidak membuat apa apa kerja..er..tak kira ke tandas, makan, solat, dan lain-lain.
dialog-dialog jekyll dan hide …

tiada apa-apa

nothing ever happen here


sekian~

kegembiraan

happines itu kegembiraan

kegembiraan adalah suatu situasi,suasana yang penuh gembira.
Manakala gembira itu sejenis perasaan.

maaf kalian,
sijil kamu semua rusak.
ia gara-gara perbuatan aku, nyata ini tidak menggembirakan.

haish..

the enigma of happiness

tidak gembira kerana sijil yang tidak menjadi?
tidak.juga
kehidupan itu kompleks.

sekian

tag? erk....

mula2 bia aku salin tampal dulu tag itu..ia dari pink

1. Make a list of what you want on your birthday
2. The list should be 10 numbers
3. Post the image of this award to your posting
4. Give it to 10 frens of yours

kemudian bia aku fikirkan...
....
....
err..buleh tangguh tak?
ok ok..ini list itu
1#list
1. tempat tinggi..haha
2.makanan best
3.ganeko..haha buleh?
4.hari yang aman
5.pesta tdo seharian di rumah
6.bungee jumping
7.









haha..tak reti guna maseh buleh blaja bukan?


8.aku,kamu ,kamu, dan kamu ke no.1
9.menikmati n0.2 selepas no.6 bersama kamu kamu dan kamu juga tidak terkecuali
10.bersama no7 dari kamu kamu mungkin juga kamu...dalam dunia kecilku..mari ke dunia ku..
hahaha

3#image?
award? aa..aa..

4#
tak mencukupi 10..tapi tak mengapa..aku cuba juga bukan?
-miss h
-jue
-situ bum
-dan pink.(haha buleh kah?)

tak ramai baca blog aku..oleh itu selebih 6 orang itu ditujukan khas kepada sesiapa diluar sana..
hhaha~

sekian~



aku salin aku tampal = salin tampal

THE CONTEST
One day a group of scientists got together and decided that man had come a long way and no longer needed God. They picked one scientist to go and tell Him that they were done with Him. The scientist walked up to God and said, “God, we’ve decided that we no longer need you. We’re to the point that we can clone people
and do many miraculous things, so why don’t you just go on and get lost.”God listened patiently to the man and after the scientist was done talking, God said, “Very well! How about this? Let’s have a man-making contest.”To which the man replied, “Okay, great!”But God added, “Now we’re going to do this just like I did back in the old days with Adam.”The scientist said, “Sure, no problem,” and bent down and grabbed himself a handful of dirt.God just looked at him and said, “No, no, no. You go get your own dirt!”
"renung-renungkan..selamat beramah.."
sekian~

hari ini bukan hari itu

ak lewat lagi..rentetan kelewatan malam tadi..suda pagi sebenarnya.. trus menghadap "P.... D... .E. .." erk..aku dan PD? apakah..
"stadi page 814.."
ya..ak ingat lagi pesanan itu..amat bersungguh aku cuba memahamkan diri..
dan dari pagi tadi aku hanya baca baris yang sama..ulang-ulang berakhir dengan merenung muka surat itu..yang sama dengan malam tadi aaa...
jam menunjukkan jam 1357..o0..0o..aku ada kelaskah? mahu tanya rakan ku ini..kehabisan kredit pula..selang beberapa saat ada miscall.
oh..aku memang ada kelas..capai apa yang patut, aku trun, menuju ke kelas..
*****
peristiwa malam tadi menyayat hati..ya..hiperbola saja ni
"mek makanan ko da kene jual.."
oh..bia betik
"cepat turun skang"
bergegas aku turun dengan harapan itu cuma gurauan berbaur gertakan untuk aku segera turun..harapan meleset..sampai di kafe kelihatan jimi sedang berkemas untuk pulang..oh..makanan..kamu pergi bersama orang laen..
mujur ada mak ngah ..makngah, kamu penyelamat..
"…

fokus

aku bukanlah peminat SO7 yang setia..ye baek..aku bukan peminat SO7 pn sebenarnya.tapi aku suka lagu ini, aku dengar banyak kali, pasang ulang-ulang. lirik ini khas untuk kamu,kamu dan kamu juga..mari dengar ramai-ramai, addicted bersama-sama..tidak lupa aku ingin ucap terima kaseh kepada kamu,yang beri lagu ini kepada aku.. XD

Percayakan padaku oleh SO7

Saat mata terhalang oleh malam
Tidur dan berkembanglah
Saat sang pagi kembali menari
Datanglah dengan hatiBila kau ragu pada impianmu
Percayakan padaku
Jalan hidup yang akan kau tempuh
Percayakan padakuTumbuhlah jadi pendampingku
Seiring malam yang menjemput senja
Kekasih percaya padaku
kau nyata tercipta ‘tuk disampingku
Kau takkan pernah tau apa yang kau miliki
Hingga nanti kau kehilangan
Maka jangan pernah tinggalkan aku
Kekasih…Lagu untukmu kekasih perihal fokus: fokus aku terhadap OSH:PSM sedang menghilangkan diri, dan semakin segan menonjolkan diri kerana aku mencari lirik lagu ini..sabar fokus..aku juga mencari kamu, sebentar saja lagi.

sekia…

lalala~

merah itu kamu

aku baru lepas test malam tadi, keciwa dengan paper itu buat aku rasa mahu tulis sesuatu yang jiwa-jiwa sikit.

tidak aku lupa
suara itu..
rambut itu..
ketinggian itu..
merah..
itu kamu
kini jelas di hadapanku
rambut itu..
ketinggian itu..
tetapi biru..
persis kamu
ternyata bukan kamu

p/s: i love you

oh..itu tajuk cerita..sekali lagi

p/s:amacam? ada jiwa tak?hhaha~