Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2009

membuang masa itu asyik

ya..sungguh syahdu bila kita mengisi masa yang tak berapa lapang dengan perbuatan ketika masa lapang.asyik.
dimulai dengan sekadar ingin mencuba..
cuba-cuba...cuba jaya
mengejar high score..
dan kini aku addicted.
woah...
ada satu game ni..typing maniac.
heh sungguh jeles aku akan mereka yang berhigh score itu.
cis.

??

2 bulan berlalu...maaf,hampir 2 bulan berlalu..sindrom 'merasai kafe amat jauh' dan 'bercinta ke kafe' semakin menguasai aku.demi mengelakkan diri bertemu 'kenalan zaman lampau' aku minta pertolongan rakan setia iaitu mee segera.ataupun nama manja beliau megi.megi ini setia.ada tika aku perlukan pertolongan.tapi kadang kala beliau tidak berapa setia kerana terikat dengan rakan baiknya iaitu wang dan ina shoppe.ini kerana kelewatan aku bertemu ina shoppe hingga beliau menutupkan diri.lalu menggagalkan aku meminta pertolongan dari megi.selain ina shoppe rakan seperti tunas mart dan giant juga berjasa.tapi mereka jauh.oleh itu tidak berapa berjasa..


sekian.

karut 4

b: aku ingin mencari kotak
a: untuk apa?
b: untuk aku fikir diluarnya.kau tahu dimana?
a: tidak


a: sudah jumpa?kotak itu
b: sudah.
a: pasti?
b: mungkin
a: dimana?
b: sana
a: tiada apa di sana

ketika itu kami berbual pendek

aku : sehat?
beliau: sehat.

beliau diam sejenak lalu menyambung bersahaja

beliau:biasalah tu..sampai masa...padam..

beliau senyum..
sungguh bersahaja
aku senyum....
kelat

aku kemudiannya berlalu..
pura-pura ingin membuat sesuatu

minggu lepas kami makan abc bersama.bukan abc yang ingin aku gaduhkan.hanya kerana aku tidak ingin lupa hari itu.

sekian

sekadar meluangkan masa yang sedikit

"dalam dunia ini ada setiap 7 orang yang mukanya seiras.."
pernahkah kamu dengar?
kalau kita jumpa kesemuanya kita akan mati.aa...dalam erti kata lainnya berjumpa dengan 6 orang yang lain itu lah..[tapi aku baru saja dengar kalau sudah jumpa mereka semua tu dunia mau kiamat.hehe]
Dulu ketika zaman kanak-kanak aku yang jahil itu, bila ada sedara yang meningggal aku akan fikir arwah sudah jumpa akan 6 orang yang lain itu.

perihal 7 orang itu..kamu percaya?

bila tiba waktu dan ketika..sekian~

chicken?

hanya ayam boleh melintas?hehe...

...

tee hee..

seupaya mungkin bila menjawab

internet menjadi ok sejurus selepas aku membaca tag dari pink...ia seperi menyuruh aku jawab tag beliau segera mungkin.mungkin pink itu berdaulat.risau akan ditimpa tulah seupaya mungkin aku menjawab

1. If you can be an animal, what will u be?
- aku ingin menjadi mimpi indah.....

2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?
- sedekahkan kepada fakir seperti robin hood

3. If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be? why?
- didalam dinding....kerana dinding ada dimana-mana.kecik-kecik dulu aku selalu terpedaya cerita-cerita ada laluan rahsia dalam dinding..kadang-kadang aku akan cuba seupaya mungkin cari di dinding rumah..mana tahu ada laluan rahsia..

4. If you know that you are dying, what is the last meal that you want? why?
- bila sampi waktu dan ketika...masih lalu untuk makan kah?

5. If you can only kill one person in this world, who is the person? why?
- seorang saja kah?mungkin kalau ramai aku akan mahu jadi pembunuh upahan dalam dinding.i…

mungkin aku melupainya

melihat tag oleh pink,mengingatkan aku akan sesuatu.
perihal dahulu aku ada satu baju yang bertulis 'what if'
tapi kini ia seperti tiada.
dalam almari..tiada
baldi...juga tiada..
aku rasa aku patut carinya di ampaian..

babai



oh..lain kali aku jawab tag ya,tunggu internet ok..hehe

seperti tidak percaya tapi kamu tidak hairan pun

suatu ketika dulu kamu sering dengar cerita atau buruk tingkah seorang itu tetapi kamu sekadar mendengar, seimbas lalu..memikirkan kamu tidak lihat akan ia, dan seorang itu seorang insan yang berjasa.
namun kemudian kamu lihat ia berlaku ke atas seorang yang lain. Ketika itu kamu rasa simpati, lalu cerita perihal seorang itu datang kepada kamu.kali ini bukan hanya seimbas lalu.
lalu kamu mula berfikir seorang itu berjasa, pada nama..pada zahirnya.
dan perihal itu seperti kamu alami suatu ketika dulu, ketika seorang itu seorang insan yang berjasa

seperti tidak percaya tapi kamu tidak hairan pun

impian yang semakin tercapai

impian semakin tercapai walaupun aku tahu cuma dalam angan-angan semata..
ya, ini sekadar angan kosong..lebih sekadar hiburan dikala keserabutan berleluasa..

kamu

itu kamu

no 7. yang seakan-akan tercapai

er..no.10 juga

erk..ini sekadar hiasan.percayalah..


hhaha~


sekian