Skip to main content

Posts

Showing posts from 2010

"kawan saya"

saya ada sorang kawan, dia kecik~ aja...

oh oh..bukan.
saya ada seorang kawan, kini dia sudah kurang berkomunikasi dengan saya bagaimana saya mahu kekalkan persahabatan kami? tolonglah saya kak esah apanamapuntakkesahlah saya sayangkan persahabtan kami ini...
kak apanamapuntakkesahlah menjawab:
pasti dia sudah tau betapa membusankannya kau ini. sabarlah.ini kenyatan.
sekian

lagu ini untuk kamu!

ya! kamu yang gila bayang..
haha~
slamat bercinta semua~
Girl Girl, im going out of my mind(mind)
and even though i dont really know you(you)
and plus im feeling im running out of time
im waiting for the moment i can show you(show you)
and baby girl i want u to know, im watching you go ,im watching you pass me by

its real love that that you dont know about...

Baby i was there all alone.. when you'd be doing things i would watch you
i'd picture you and me all alone .. im wishing you was someone i can talk to
i gotta get you out of my head but baby girl i gotta see you once again(again)

its real love that you dont know about..
Chorus
its real love that that you dont know about...

Every now and now i go to sleep, i couldn't stop dreaming about you
your love is got me feeling kinda weak.. i really cant see me without you
and now u're running around in my head im never gonna let you slip away again(again)

its real love that that you dont know about...

Every now and then when i watch you... i…

q

perkara yang kau pernah baca kat mana-mana, atau kau dengar dari kawan-kawan kau atau sapa-sapa lah..pasal perihal yang manusia ni pelbagai.
aku tak rasa perbualan ni bermula kalau ada 2 orang je kat kawasan tu.
sang A: ey, thanks eh add fesbuk. kau: .... kau: bile aku add kau? sang A: yang **** tu kau la kan? kau: oh...orang lain tu..aku tak da fesbuk lah..hahaha

ada fesbuk ke x de tu hal lain, sape add sape tu x kesah lah .
kalau kau yang add, knape susah2 nak berterima kasih org approve kau dan kata "thanks eh add"
hihi..kau..klaka(*sigh)
*ak xtau nk bg tjuk apa..sbb 'q' senang nk tekan..hahah

i'm cursed..erk!

aku terasa seperti disumpah..di sumpah baju kurungku yang sedikit itu lah dalam 2 taun kalau tak silap aku tak lebih sepuluh kali aku pakai dia gi kuliah.. naik sem ni seminggu 5 hari aku pakai dia..haha
oh..rindu jaket..T_T

saya tidak emosi

kau sumpah depan al kitab kau rasa betul ke macam tu?kau rasa kau boost up keyakinan kau naik tinggi?
boleh menyelesai ke?

kau panjang tangan sekarang kau fikir tak ada balasan?
buduh!

waktu sibuk dan waktu tidak kurang sibuk

waktu sibuk
kau ada banyak kerja banyak benda kau nak kena setel itu ini semua kau kena buat. kau fikir itu ini kau serabut sana sini mana satu nak mula kau pening kepala last2 kau surf sana sini online itu ini stalk orang itu orang ini. ko donlod cerita itu ini tengok sambil kerja selang seli release tension kau kata insaf sekejap kau pujuk hati "sabarlah diri siap semua kau tengoklah sampai lebam pun tak pa" setel satu kau enjoy tak lupa diri esok lusa serabut kembali kawan ajak sana ke sini kau kata kau busy
waktu kurang sibuk
kerja kau hampir setel tunggu lampu hijau saja kau berhambat balik tapi kau tak rasa kerja kau setel kau tak rasa enjoy macam tak percaya kau ada banyak masa ko boleh donlod cerita sana sini kau boleh tengok dia sampai lebam ko boleh online itu ini
ko donlod cerita satu dua kau tak tengok dia kau surf sini sana kau rasa kosong kiri kanan kau kaku kau rasa beku


kalau

manyageh naega gandamyeon naega dagagandamyeon neon eoddeogeh saenggakhalgga yonginaelsu eobtgo
manyageh niga gandamyeon niga ddeonagandamyeon neol eoddeogeh bonaeyahalji jaggoo geobi naneun geol
naega babo gataseo barabolsu bakkeman eobtneungeon amado wemyeon haljidomoreul ni maeumgwa ddo keuraeseo deo mareojil saiga dwelggabwa
jeongmal babo gataseo saranghanda haji mothaneungeon amado mannam dwiyeh gidarineun apeumeh seulpeun nanaldeuri dooryeowoseo ingabwa
manyageh niga ondamyeon niga dagaondamyeon nan eoddeogeh haeyamanhalji jeongmal alsu eobtneungeol
naega babo gataseo barabolsu bakkeman eobtneungeon amado wemyeon haljidomoreul ni maeumgwa ddo keuraeseo deo mareojil saiga dwelggabwa
jeongmal babo gataseo saranghanda haji mothaneungeon amado mannam dwiyeh gidarineun apeumeh seulpeun nanaldeuri dooryeowoseo ingabwa
naega babo gataseo saranghanda haji mothaneungeon amado mannam dwiyeh gidarineun apeumeh seulpeun nanaldeuri dooryeowoseo ingabwa

if by tae yeon

pagi minggu ulangkaji

bangun pagi lihat jam sikit lagi pukul 4. keluar bilik jalan - jalan menuju ke jamban.mata masih kabur - kabur berjalan lagi pulang ke bilik.sudah menjadi kebiasaan untuk ke bilik ampaian dulu, jadi maju ke sana.melalui pintu blok yang terbuka luas, di seberang jalan itu, berhampiran dengan bangunan rendah itu,ada sebiji motor.ah bukan motor yang perlu dihairankan.objek di atasnya memang mengganggu pandangan yang masih kabur ini.besar-besarkan mata cuba mengenal pasti.."apa tu?macam darth vader"mungkin pagi itu darth vader telah turun ke bumi dan duduk di situ.pegun.ambil angin barangkali.terus ambil wuduk,tengok lagi sebelum ke bilik.dath vader sudah hilang.lega..

aku pecinta keamanan

setelah berbuat sesuatu,aku merasa sedikit aman.ketika beberapa perkara mengundang kucar, saat jalan menemui kebuntuan, hasilnya bernas. buat masa ni lah.walau segala kemungkinan boleh berlaku akan datang, tak mengapa aku sedang menikmati keamanan yang sedikit ini, buat masa ini.

keratan lagu

after all this time I never thought we'd be here never thought we'd be here when my love for you was blind but I couldn't make you see it couldn't make you see it that I loved you more than you'll ever know a part of me died when I let you go
"tiada ulasan tiada ungkapan hanya keratan sekadar coretan"

petang hampir senja

macam mana tak nak bagi rambut kusut masa tidur
sebetulnya aku memang tak tahu nak jawab apa.puas fikir kerut-kerut.nak senang aku jawab saja entah.ringkas, padat.tapi macam tak patut pula.kesian orang yang tanya. sebelom respon sempat aku tanya diri sendiri."boleh ke?"monolog aku pada diri sendiri.
langsung lewat petang aku masih fikir-fikir lagi apa patut aku jawab.fikir sambil ke tandas,keluar tandas pun masih berfikir.jadi aku ingin jawab di sini.selamat mencuba~
tips bagaimana mahu mengekalkan ketidakkusutan rambut ketika tidur.
1.sikat rambut ketika tidur 2.cuba penuhi tips no.1.

gila:PD belum brakhir

suatu ahad yang damai....menderu angin kipas di dinding, bilik terang lampu pasang pada petang hari.
insan a: berkhasiat tu ape? makhuk b: err....(befikir dengan bersungguh-sungguh) mempunyai khasiat?
insan a: in ENGLISH!!

'kesayanganku'

Theoretical Experimental
haish....

saturibu

teehee~

pagi-pagi dinihari

hari ini masih seperti semalam, matahari terbit dari timur..segala puji bagi Nya..

aku pandang kiri kanan, 2 katil kosong tetap kosong..ah maksudnya tidak berpenghuni. 1 daripadanya separa dipenuhi baran-barang aku.hari ini aku kembali menuls di sini.kembali membaca blog - blog kawan-kawan,kembali mencari blog - blog yang sering dibaca dulu.pokoknya kembali lah..

sempena dengan se'kembali'an aku ini, aku mengajak kamu menyanyi.menyanyi dengan penuh semangat.penuh noltalgik.

"Baa baa black sheep, have you any wool?
Yes sir, yes sir, three bags full!
One for the master, one for the dame,
And one for the little boy who lives down the lane".



ini versi moden bak kata wikipedia

sempena hari ini yang indah ini juga,aku ingin kongsikan bersama kamu satu rahsia..(saya seorang perahsia ..ya) sebab aku belum lagi cerita pada siapa - siapa jadi aku anggap ia rahsia.rahsia zaman kanak - kanak. baek, disimpulkan, atau pada kesimpulannya, pada hari ini aku baru nyanyi lagu tadi dengan lir…