Skip to main content

seperti tidak percaya tapi kamu tidak hairan pun

suatu ketika dulu kamu sering dengar cerita atau buruk tingkah seorang itu tetapi kamu sekadar mendengar, seimbas lalu..memikirkan kamu tidak lihat akan ia, dan seorang itu seorang insan yang berjasa.
namun kemudian kamu lihat ia berlaku ke atas seorang yang lain. Ketika itu kamu rasa simpati, lalu cerita perihal seorang itu datang kepada kamu.kali ini bukan hanya seimbas lalu.
lalu kamu mula berfikir seorang itu berjasa, pada nama..pada zahirnya.
dan perihal itu seperti kamu alami suatu ketika dulu, ketika seorang itu seorang insan yang berjasa

seperti tidak percaya tapi kamu tidak hairan pun

Comments

PinKtEddYLurVeR said…
sile jawab tag yg diamanahkan oleh sy.....

Popular posts from this blog

Sindrom makcik - makcik: Bercerita

Kehidupan sekeliling mungkin menjadikan kau seorang survivor atau seorang lemau.  Jadi, bercakap fasal lemau, atau pun semangat survivor, ia bergantung pada kebolehan kau dalam membuat keputusan hidup.  Memandang ke belakang, membolehkan aku berkonklusi bahawasanya aku sorang 'noob' dalam keputusan hidup. Tetapi, suka aku ulang-ulang, kehidupan itu sendiri tak ada betul-salah dia.  Jadi, ini kisah seorang noob, sengaja aku kongsikan, just in case.
Dulu, waktu  aku bersekolah rendah, sekolah aku ialah sekolah rendah yang mana semua murid dia adalah perempuan. Zaman ketika itu kau boleh beli sepiring mihun goreng atau nasi lemak dengan harga 30sen, yang mana pada fikiran aku ketika itu, mahal. Jadi, kekerapan aku ke kantin sekolah, membeli makanan, diulang,  membeli makan dalam kurang sepuluh kali sepanjang aku bersekolah di situ. Iaitu kira-kira 2 tahun masa persekolahan memandangkan keluarga aku dulu berpindah-randah.  
Jarak antara sekolah dan rumah ketika itu cuma kira-kir…

Sunrise di Dataran Lang?

baru-tak baru sangat ni aku pergi langkawi.
terpengaruh dengan gamba yang amat cantik diambil oleh seorang hamba Tuhan ni jadi kami ke Dataran Lang untuk menanti matahari terbit.
gigih tahu.

 tempias-tempias cahaya matahari bersama bulan

 sang helang dan bulan

stalk sang helang sebelum pulang.
Nah terbukti.
Kalau kau menghadap laut di tempat ini & berharap melihat matahari terbit,
jangan lupa pusing belakang.

better luck next time!