Skip to main content

F maaF

hai.

teringat dulu - dulu rakan sekolah aku sangat gemar bermain dengan kertas warna- warni.mereka gemar menghias.tak kesah lah menghias apa pun.yang pasti kalau ada pertandingan keceriaan-keceriaan ni memang seronok betullah.semangat gila.

dulu - dulu, setiap tahun ada pertandingan kebersihan dan keceriaan.jadi, setiap tahun kami memang kutip duit untuk tuuan itu selain menjana kewangan dorm masing-masing.akhir tahun nanti boleh buat jamuan.tak pun menjana modal meniaga masa hari terbuka.

oh berbalik pada kisah tadi.ya, bermain dengan kertas warna.mungkin tak semua, tapi kebanyakan dari kami memang gemarkan aktiviti itu.masa lapang akan diisi dengan menconteng kertas yang ada..(kegiatan ini boleh mengasah tulisan sendiri)hari-hari seperti 'friendship day' akan meriah dengan kad2 ucapan..takpun bila nak dekat-dekat minggu periksa.memang jarang nak jumpa kad kedai.

jadi,sambil mengenang hari-hari lalu, aku cuba menggiatkan diri dengan 'kertas warna'.ia mengambil masa yang agak lama untuk siap walaupun simple saja.maklumlah dah lama tinggal.mencuba keupayaan sendiri sambil mengisi lapang.siap cepat boleh bagilah pada siapa-siapa yang dirasakan perlu.bila seorang rakan beritahu aku tidak mahu apa-apa dan melarang aku memberinya apa-apa,dengan cool aku menjawab,"ok.."

sejak itu hari sudah tiga bulan lebih aku tinggalkan ia berhabuk..oleh itu, "kad hari jadi..anyone?" roger aku, kalau sempat siap aku bagi..haha


.: entri ni panjang bukan?hahaha

Comments

ZulFadhli said…
like i know to whom u mean it...bg je sng..xyh pikir pjg2..tau knp dia said like dat? cri2 ...haha

Popular posts from this blog

Sindrom makcik - makcik: Bercerita

Kehidupan sekeliling mungkin menjadikan kau seorang survivor atau seorang lemau.  Jadi, bercakap fasal lemau, atau pun semangat survivor, ia bergantung pada kebolehan kau dalam membuat keputusan hidup.  Memandang ke belakang, membolehkan aku berkonklusi bahawasanya aku sorang 'noob' dalam keputusan hidup. Tetapi, suka aku ulang-ulang, kehidupan itu sendiri tak ada betul-salah dia.  Jadi, ini kisah seorang noob, sengaja aku kongsikan, just in case.
Dulu, waktu  aku bersekolah rendah, sekolah aku ialah sekolah rendah yang mana semua murid dia adalah perempuan. Zaman ketika itu kau boleh beli sepiring mihun goreng atau nasi lemak dengan harga 30sen, yang mana pada fikiran aku ketika itu, mahal. Jadi, kekerapan aku ke kantin sekolah, membeli makanan, diulang,  membeli makan dalam kurang sepuluh kali sepanjang aku bersekolah di situ. Iaitu kira-kira 2 tahun masa persekolahan memandangkan keluarga aku dulu berpindah-randah.  
Jarak antara sekolah dan rumah ketika itu cuma kira-kir…

Sunrise di Dataran Lang?

baru-tak baru sangat ni aku pergi langkawi.
terpengaruh dengan gamba yang amat cantik diambil oleh seorang hamba Tuhan ni jadi kami ke Dataran Lang untuk menanti matahari terbit.
gigih tahu.

 tempias-tempias cahaya matahari bersama bulan

 sang helang dan bulan

stalk sang helang sebelum pulang.
Nah terbukti.
Kalau kau menghadap laut di tempat ini & berharap melihat matahari terbit,
jangan lupa pusing belakang.

better luck next time!