Skip to main content

si mengantuk tak sedar diri

alarm nset dah lama bunyi dan sedia dimatikan..(alarm untuk tido ya,bukan untuk bangun bak kata rumet aku)..cek history sent file saja cek balik file yang kawan aku bagi tadi jam berapa.."oh 1.00a.m..."bisik hati aku.
mencongak-congak dalam fikiran sambil jari terus menekan-nekan papan kekunci, dengan mengandaikan aku mula mendengar lagu itu 30 minit selepas selamat ia diterima,jeling sikit-sikit jam desktop 4.55 pagi...ok skang amek otak jepun mula nak kira...
dengan tempoh lagu selama 4.23 minit, makanya....

(cari pensel & kertas kotor... semangat nak wat kira-kira ni..ketuk-ketuk otak jepun jap..)

hasilnya,dengan tempoh masa selama 205 minit,kira-kira 48 kali lagu ini dimainkan tanpa henti...hahaha..

sekian~

Comments

Popular posts from this blog

Sindrom makcik - makcik: Bercerita

Kehidupan sekeliling mungkin menjadikan kau seorang survivor atau seorang lemau.  Jadi, bercakap fasal lemau, atau pun semangat survivor, ia bergantung pada kebolehan kau dalam membuat keputusan hidup.  Memandang ke belakang, membolehkan aku berkonklusi bahawasanya aku sorang 'noob' dalam keputusan hidup. Tetapi, suka aku ulang-ulang, kehidupan itu sendiri tak ada betul-salah dia.  Jadi, ini kisah seorang noob, sengaja aku kongsikan, just in case.
Dulu, waktu  aku bersekolah rendah, sekolah aku ialah sekolah rendah yang mana semua murid dia adalah perempuan. Zaman ketika itu kau boleh beli sepiring mihun goreng atau nasi lemak dengan harga 30sen, yang mana pada fikiran aku ketika itu, mahal. Jadi, kekerapan aku ke kantin sekolah, membeli makanan, diulang,  membeli makan dalam kurang sepuluh kali sepanjang aku bersekolah di situ. Iaitu kira-kira 2 tahun masa persekolahan memandangkan keluarga aku dulu berpindah-randah.  
Jarak antara sekolah dan rumah ketika itu cuma kira-kir…

Sunrise di Dataran Lang?

baru-tak baru sangat ni aku pergi langkawi.
terpengaruh dengan gamba yang amat cantik diambil oleh seorang hamba Tuhan ni jadi kami ke Dataran Lang untuk menanti matahari terbit.
gigih tahu.

 tempias-tempias cahaya matahari bersama bulan

 sang helang dan bulan

stalk sang helang sebelum pulang.
Nah terbukti.
Kalau kau menghadap laut di tempat ini & berharap melihat matahari terbit,
jangan lupa pusing belakang.

better luck next time!

kucen

entah bila aku mula pandai nak lukis-lukis kucen
ini namanya terpengaruh.




entah bila aku pandai nak lukis sang kucen
bersulamkan kerja.
entah bila