Skip to main content

pagi-pagi dinihari

hari ini masih seperti semalam, matahari terbit dari timur..segala puji bagi Nya..

aku pandang kiri kanan, 2 katil kosong tetap kosong..ah maksudnya tidak berpenghuni. 1 daripadanya separa dipenuhi baran-barang aku.hari ini aku kembali menuls di sini.kembali membaca blog - blog kawan-kawan,kembali mencari blog - blog yang sering dibaca dulu.pokoknya kembali lah..

sempena dengan se'kembali'an aku ini, aku mengajak kamu menyanyi.menyanyi dengan penuh semangat.penuh noltalgik.

"Baa baa black sheep, have you any wool?
Yes sir, yes sir, three bags full!
One for the master, one for the dame,
And one for the little boy who lives down the lane".ini versi moden bak kata wikipedia

sempena hari ini yang indah ini juga,aku ingin kongsikan bersama kamu satu rahsia..(saya seorang perahsia ..ya) sebab aku belum lagi cerita pada siapa - siapa jadi aku anggap ia rahsia.rahsia zaman kanak - kanak. baek, disimpulkan, atau pada kesimpulannya, pada hari ini aku baru nyanyi lagu tadi dengan lirik yang sebenar dan lengkap..haha entah apelah yang aku mengarut sesuka hati berbelas tahun dahulu..

sekian~

Comments

Popular posts from this blog

Sindrom makcik - makcik: Bercerita

Kehidupan sekeliling mungkin menjadikan kau seorang survivor atau seorang lemau.  Jadi, bercakap fasal lemau, atau pun semangat survivor, ia bergantung pada kebolehan kau dalam membuat keputusan hidup.  Memandang ke belakang, membolehkan aku berkonklusi bahawasanya aku sorang 'noob' dalam keputusan hidup. Tetapi, suka aku ulang-ulang, kehidupan itu sendiri tak ada betul-salah dia.  Jadi, ini kisah seorang noob, sengaja aku kongsikan, just in case.
Dulu, waktu  aku bersekolah rendah, sekolah aku ialah sekolah rendah yang mana semua murid dia adalah perempuan. Zaman ketika itu kau boleh beli sepiring mihun goreng atau nasi lemak dengan harga 30sen, yang mana pada fikiran aku ketika itu, mahal. Jadi, kekerapan aku ke kantin sekolah, membeli makanan, diulang,  membeli makan dalam kurang sepuluh kali sepanjang aku bersekolah di situ. Iaitu kira-kira 2 tahun masa persekolahan memandangkan keluarga aku dulu berpindah-randah.  
Jarak antara sekolah dan rumah ketika itu cuma kira-kir…

Sunrise di Dataran Lang?

baru-tak baru sangat ni aku pergi langkawi.
terpengaruh dengan gamba yang amat cantik diambil oleh seorang hamba Tuhan ni jadi kami ke Dataran Lang untuk menanti matahari terbit.
gigih tahu.

 tempias-tempias cahaya matahari bersama bulan

 sang helang dan bulan

stalk sang helang sebelum pulang.
Nah terbukti.
Kalau kau menghadap laut di tempat ini & berharap melihat matahari terbit,
jangan lupa pusing belakang.

better luck next time!