Skip to main content

sorry bang sorry bang.

aku langgar bontot orang tadi. exora putih kalau tak silap. tapi macam wish pun ada.tak kisah lah.
hari malam, hujan baru nak berhenti.

hari kedua aku bekerja semula.

oh ya, bekerja semula buat aku rasa mahu bertukar azam.

"saya mahu online semahunya di ofis.jika berkelapangan dan...line cear."

hhaha~

on the way balik lepas melanggar orang aku terfikir 1 benda.
"agaknya aku ditimpa tulah langgar side mirror viva tadi.masa selit-selit."

agaknya viva tadi carut marut sebakul maki,"siap la woi ko accident nanti!"

maaf lah wahai viva..betol weh aku memang tak sengaja.hujan2 ni buat aku kehilangan keupayaan menganggar jarak.maaf.maaf. maaf.

Comments

Popular posts from this blog

...

tee hee..

Sindrom makcik - makcik: Bercerita

Kehidupan sekeliling mungkin menjadikan kau seorang survivor atau seorang lemau.  Jadi, bercakap fasal lemau, atau pun semangat survivor, ia bergantung pada kebolehan kau dalam membuat keputusan hidup.  Memandang ke belakang, membolehkan aku berkonklusi bahawasanya aku sorang 'noob' dalam keputusan hidup. Tetapi, suka aku ulang-ulang, kehidupan itu sendiri tak ada betul-salah dia.  Jadi, ini kisah seorang noob, sengaja aku kongsikan, just in case.
Dulu, waktu  aku bersekolah rendah, sekolah aku ialah sekolah rendah yang mana semua murid dia adalah perempuan. Zaman ketika itu kau boleh beli sepiring mihun goreng atau nasi lemak dengan harga 30sen, yang mana pada fikiran aku ketika itu, mahal. Jadi, kekerapan aku ke kantin sekolah, membeli makanan, diulang,  membeli makan dalam kurang sepuluh kali sepanjang aku bersekolah di situ. Iaitu kira-kira 2 tahun masa persekolahan memandangkan keluarga aku dulu berpindah-randah.  
Jarak antara sekolah dan rumah ketika itu cuma kira-kir…

tekanan dan kebusanan

tekanan itu membusankan
kebusanan itu menekankan

mereka saling berkait. Mungkin adik beradik yang terpisah sewaktu kecil, atau saudara mara jauh. Tak pun orang kata bau-bau bacang.. tapi aku rasa mereka ialah starnger yang tinggal bersebelahan. Ya, seperti jiran sebelah-menyebelah. Tiada pertalian darah mahupun hubungan kekeluargaan. Kebarangkalian saling mengenali itu tidak banyak. Perkaitan antara jiran yang pasti ialah mereka mendiami kejiranan yang sama. seperti mereka..

tekanan itu stress

tekanan berterusan mengundang kebusanan

kebusanan yang menekankan


kadang kala aku bertanya" ey..bile stress nk buat ape?" ayatnya barangkali bukan bagitu.tapi lebih kurang lah..plusminus..minda rasional aku akan jawab "lek2..wat 1-1..."tapi pergerakan dalam sedar ini tidak terus bertindak begitu.seperti nasihat minda rasional.
hampir 3 hari dihabiskan dengan tidur dan tidak membuat apa apa kerja..er..tak kira ke tandas, makan, solat, dan lain-lain.
dialog-dialog jekyll dan hide …