Skip to main content

teknologi cubitan

"Utility Conservation for Production of 100 000 MT/Annum Ammonia Plant"

aku baru berkenal-kenal dengan kek decanter tapi beberapa hari yang lalu aku kirimkan ucapan dalam hati aku khas buat kek yang tidak boleh dimakan itu.

"slamat tinggal kek,jika kita masih bejodoh,maka dapatlah aku tahu macam mana kamu menjerap organik cemar itu...kini perkenalan ini menjadi kenangan..harap kamu tidak ambil hati.."

teknologi cubitan ini boleh diguna pakai untuk mengurangkan kos utiliti..begantung pada beberapa keadaan....kami masih belum bersuai kenal..jadi aku hanya tahu sikit..lebih sesuai jika aku mengaku aku tidak tahu apa-apa sebenarnya...


T_T..

Comments

Popular posts from this blog

...

tee hee..

Sindrom makcik - makcik: Bercerita

Kehidupan sekeliling mungkin menjadikan kau seorang survivor atau seorang lemau.  Jadi, bercakap fasal lemau, atau pun semangat survivor, ia bergantung pada kebolehan kau dalam membuat keputusan hidup.  Memandang ke belakang, membolehkan aku berkonklusi bahawasanya aku sorang 'noob' dalam keputusan hidup. Tetapi, suka aku ulang-ulang, kehidupan itu sendiri tak ada betul-salah dia.  Jadi, ini kisah seorang noob, sengaja aku kongsikan, just in case.
Dulu, waktu  aku bersekolah rendah, sekolah aku ialah sekolah rendah yang mana semua murid dia adalah perempuan. Zaman ketika itu kau boleh beli sepiring mihun goreng atau nasi lemak dengan harga 30sen, yang mana pada fikiran aku ketika itu, mahal. Jadi, kekerapan aku ke kantin sekolah, membeli makanan, diulang,  membeli makan dalam kurang sepuluh kali sepanjang aku bersekolah di situ. Iaitu kira-kira 2 tahun masa persekolahan memandangkan keluarga aku dulu berpindah-randah.  
Jarak antara sekolah dan rumah ketika itu cuma kira-kir…

Sunrise di Dataran Lang?

baru-tak baru sangat ni aku pergi langkawi.
terpengaruh dengan gamba yang amat cantik diambil oleh seorang hamba Tuhan ni jadi kami ke Dataran Lang untuk menanti matahari terbit.
gigih tahu.

 tempias-tempias cahaya matahari bersama bulan

 sang helang dan bulan

stalk sang helang sebelum pulang.
Nah terbukti.
Kalau kau menghadap laut di tempat ini & berharap melihat matahari terbit,
jangan lupa pusing belakang.

better luck next time!