Skip to main content

petang hampir senja

macam mana tak nak bagi rambut kusut masa tidur

sebetulnya aku memang tak tahu nak jawab apa.puas fikir kerut-kerut.nak senang aku jawab saja entah.ringkas, padat.tapi macam tak patut pula.kesian orang yang tanya.
sebelom respon sempat aku tanya diri sendiri."boleh ke?"monolog aku pada diri sendiri.

langsung lewat petang aku masih fikir-fikir lagi apa patut aku jawab.fikir sambil ke tandas,keluar tandas pun masih berfikir.jadi aku ingin jawab di sini.selamat mencuba~

tips bagaimana mahu mengekalkan ketidakkusutan rambut ketika tidur.

1.sikat rambut ketika tidur
2.cuba penuhi tips no.1.

Comments

consultantsam said…
Bg botak kepala, gerenti xkusut...

Popular posts from this blog

Sindrom makcik - makcik: Bercerita

Kehidupan sekeliling mungkin menjadikan kau seorang survivor atau seorang lemau.  Jadi, bercakap fasal lemau, atau pun semangat survivor, ia bergantung pada kebolehan kau dalam membuat keputusan hidup.  Memandang ke belakang, membolehkan aku berkonklusi bahawasanya aku sorang 'noob' dalam keputusan hidup. Tetapi, suka aku ulang-ulang, kehidupan itu sendiri tak ada betul-salah dia.  Jadi, ini kisah seorang noob, sengaja aku kongsikan, just in case.
Dulu, waktu  aku bersekolah rendah, sekolah aku ialah sekolah rendah yang mana semua murid dia adalah perempuan. Zaman ketika itu kau boleh beli sepiring mihun goreng atau nasi lemak dengan harga 30sen, yang mana pada fikiran aku ketika itu, mahal. Jadi, kekerapan aku ke kantin sekolah, membeli makanan, diulang,  membeli makan dalam kurang sepuluh kali sepanjang aku bersekolah di situ. Iaitu kira-kira 2 tahun masa persekolahan memandangkan keluarga aku dulu berpindah-randah.  
Jarak antara sekolah dan rumah ketika itu cuma kira-kir…

Sunrise di Dataran Lang?

baru-tak baru sangat ni aku pergi langkawi.
terpengaruh dengan gamba yang amat cantik diambil oleh seorang hamba Tuhan ni jadi kami ke Dataran Lang untuk menanti matahari terbit.
gigih tahu.

 tempias-tempias cahaya matahari bersama bulan

 sang helang dan bulan

stalk sang helang sebelum pulang.
Nah terbukti.
Kalau kau menghadap laut di tempat ini & berharap melihat matahari terbit,
jangan lupa pusing belakang.

better luck next time!