Skip to main content

hari ini bukan hari itu

ak lewat lagi..rentetan kelewatan malam tadi..suda pagi sebenarnya.. trus menghadap "P.... D... .E. .." erk..aku dan PD? apakah..
"stadi page 814.."
ya..ak ingat lagi pesanan itu..amat bersungguh aku cuba memahamkan diri..
dan dari pagi tadi aku hanya baca baris yang sama..ulang-ulang berakhir dengan merenung muka surat itu..yang sama dengan malam tadi aaa...
jam menunjukkan jam 1357..o0..0o..aku ada kelaskah? mahu tanya rakan ku ini..kehabisan kredit pula..selang beberapa saat ada miscall.
oh..aku memang ada kelas..capai apa yang patut, aku trun, menuju ke kelas..
*****
peristiwa malam tadi menyayat hati..ya..hiperbola saja ni
"mek makanan ko da kene jual.."
oh..bia betik
"cepat turun skang"
bergegas aku turun dengan harapan itu cuma gurauan berbaur gertakan untuk aku segera turun..harapan meleset..sampai di kafe kelihatan jimi sedang berkemas untuk pulang..oh..makanan..kamu pergi bersama orang laen..
mujur ada mak ngah ..makngah, kamu penyelamat..
"skang tutup..pukul 11.30 nanti baru buka..tukang masak mau rehat.."
sekilas ke arah jam, belum jam 2300 lagi...
oh..boleh tempah?
"boleh tapi lambat lah..kena tunggu"
demimu makanan aku tunggu lagi...

Comments

miss h said…
ak jua terlibat dalam peristiwa ini..abg jimmy sori lmbt ambk..abg jimy dh nego dgn org lain dh jual pn..!!!

Popular posts from this blog

Sindrom makcik - makcik: Bercerita

Kehidupan sekeliling mungkin menjadikan kau seorang survivor atau seorang lemau.  Jadi, bercakap fasal lemau, atau pun semangat survivor, ia bergantung pada kebolehan kau dalam membuat keputusan hidup.  Memandang ke belakang, membolehkan aku berkonklusi bahawasanya aku sorang 'noob' dalam keputusan hidup. Tetapi, suka aku ulang-ulang, kehidupan itu sendiri tak ada betul-salah dia.  Jadi, ini kisah seorang noob, sengaja aku kongsikan, just in case.
Dulu, waktu  aku bersekolah rendah, sekolah aku ialah sekolah rendah yang mana semua murid dia adalah perempuan. Zaman ketika itu kau boleh beli sepiring mihun goreng atau nasi lemak dengan harga 30sen, yang mana pada fikiran aku ketika itu, mahal. Jadi, kekerapan aku ke kantin sekolah, membeli makanan, diulang,  membeli makan dalam kurang sepuluh kali sepanjang aku bersekolah di situ. Iaitu kira-kira 2 tahun masa persekolahan memandangkan keluarga aku dulu berpindah-randah.  
Jarak antara sekolah dan rumah ketika itu cuma kira-kir…

tekanan dan kebusanan

tekanan itu membusankan
kebusanan itu menekankan

mereka saling berkait. Mungkin adik beradik yang terpisah sewaktu kecil, atau saudara mara jauh. Tak pun orang kata bau-bau bacang.. tapi aku rasa mereka ialah starnger yang tinggal bersebelahan. Ya, seperti jiran sebelah-menyebelah. Tiada pertalian darah mahupun hubungan kekeluargaan. Kebarangkalian saling mengenali itu tidak banyak. Perkaitan antara jiran yang pasti ialah mereka mendiami kejiranan yang sama. seperti mereka..

tekanan itu stress

tekanan berterusan mengundang kebusanan

kebusanan yang menekankan


kadang kala aku bertanya" ey..bile stress nk buat ape?" ayatnya barangkali bukan bagitu.tapi lebih kurang lah..plusminus..minda rasional aku akan jawab "lek2..wat 1-1..."tapi pergerakan dalam sedar ini tidak terus bertindak begitu.seperti nasihat minda rasional.
hampir 3 hari dihabiskan dengan tidur dan tidak membuat apa apa kerja..er..tak kira ke tandas, makan, solat, dan lain-lain.
dialog-dialog jekyll dan hide …

saya minta maaf saya cinta kamu

haha..ia berbunyi aneh...baik..mari tukar kepada maaf, aku cinta kamu.oh..masih sedikit aneh.apa yang mendorong marathon hingga pagi ini adalah kerana ia drama korea..dan heroinnya cantik.tapi keutamaannya tentulah hero dia yang TUP..hhaha~


pesanan : aku ingin kata aku suka menikmati keindahan ciptannNya