Skip to main content

sesungguhnya kita hanya merancang

malam ini, sebentar tadi rumet dan aku keluar makan.di kedai mokcik.aku tidak tahu namanya apa jadi panggil kedai mokcik saja.bungkus cuma.nasi goreng kampung 2..bihun sup 2.mungkin kerana orang tidak ramai, beberapa minit kemudian mokcik muncul dengan bungkusan makanan kami.2 bungkus bihun sup..menurut mokcik 2 bungkus lagi itu nasi goreng biasa..beliau terlupa ada kampung dihujungnya.aa..ok tak mengapa mokcik.menunggu baki aku membuka bungkusan nasi goreng biasa itu.oh..mee goreng..

Comments

jura said…
hahaha..terime jugakla walau dh diberitahu n.goreng biase..wakaka..
mek, mlm nie ak nk g blk mg...mg ade x?mane erk blk mg?
plusminus said…
mokcik itu beri kami mee goreng

Popular posts from this blog

Sindrom makcik - makcik: Bercerita

Kehidupan sekeliling mungkin menjadikan kau seorang survivor atau seorang lemau.  Jadi, bercakap fasal lemau, atau pun semangat survivor, ia bergantung pada kebolehan kau dalam membuat keputusan hidup.  Memandang ke belakang, membolehkan aku berkonklusi bahawasanya aku sorang 'noob' dalam keputusan hidup. Tetapi, suka aku ulang-ulang, kehidupan itu sendiri tak ada betul-salah dia.  Jadi, ini kisah seorang noob, sengaja aku kongsikan, just in case.
Dulu, waktu  aku bersekolah rendah, sekolah aku ialah sekolah rendah yang mana semua murid dia adalah perempuan. Zaman ketika itu kau boleh beli sepiring mihun goreng atau nasi lemak dengan harga 30sen, yang mana pada fikiran aku ketika itu, mahal. Jadi, kekerapan aku ke kantin sekolah, membeli makanan, diulang,  membeli makan dalam kurang sepuluh kali sepanjang aku bersekolah di situ. Iaitu kira-kira 2 tahun masa persekolahan memandangkan keluarga aku dulu berpindah-randah.  
Jarak antara sekolah dan rumah ketika itu cuma kira-kir…

Sunrise di Dataran Lang?

baru-tak baru sangat ni aku pergi langkawi.
terpengaruh dengan gamba yang amat cantik diambil oleh seorang hamba Tuhan ni jadi kami ke Dataran Lang untuk menanti matahari terbit.
gigih tahu.

 tempias-tempias cahaya matahari bersama bulan

 sang helang dan bulan

stalk sang helang sebelum pulang.
Nah terbukti.
Kalau kau menghadap laut di tempat ini & berharap melihat matahari terbit,
jangan lupa pusing belakang.

better luck next time!