Skip to main content

ketika kamu ingin kata kamu terlupa...

...fikirkan kembali adakah pernah kamu ambil peduli

berbekalkan jaringan tanpa wayar yang hidup segan mati pun tak berapa mahu melur menjengah peti emelnya setelah sekian lama membiarkan ia sepi...sepi tetapi tetap dipenuhi emel-emel yang dia tidak tahu siapa pengirim nya..sungguh misteri.selalunya dia membiarkan mereka-mereka bersemadi aman dalam kotak spam...biar mudah untuk dia membuangnya tanpa menjenguk walau sekilas cuma..akan tetapi ada juga beberapa di antara mereka yang terselamat..sepertik***********r.fikir melur dia cuma dengar perkara itu ketika membaca emel tersebut.

seorang abg man (bukan nama sebenar)memberitahu bahawa aktiviti abg man dan rakan seperjuangan telah berjaya dijalankan.

terdetik oleh melur "oh,bingung saya seketika"

demi mencari jawapan bagi kebingungan seketika ini dia melawat sebentar kumpulan itu. lawatan seketika yang membuahkan hasil,jawapan dicari dihadapan mata kebingungan sebentar tadi terurai serta merta.

"oh,mereka...patut lah..." detik melur. sidikit tersipu mengetahui diri sebahagian daripada abg man dan rakan seperjuangannya

Comments

miss h said…
ak terlupe seketika membace nyer..

Popular posts from this blog

Sindrom makcik - makcik: Bercerita

Kehidupan sekeliling mungkin menjadikan kau seorang survivor atau seorang lemau.  Jadi, bercakap fasal lemau, atau pun semangat survivor, ia bergantung pada kebolehan kau dalam membuat keputusan hidup.  Memandang ke belakang, membolehkan aku berkonklusi bahawasanya aku sorang 'noob' dalam keputusan hidup. Tetapi, suka aku ulang-ulang, kehidupan itu sendiri tak ada betul-salah dia.  Jadi, ini kisah seorang noob, sengaja aku kongsikan, just in case.
Dulu, waktu  aku bersekolah rendah, sekolah aku ialah sekolah rendah yang mana semua murid dia adalah perempuan. Zaman ketika itu kau boleh beli sepiring mihun goreng atau nasi lemak dengan harga 30sen, yang mana pada fikiran aku ketika itu, mahal. Jadi, kekerapan aku ke kantin sekolah, membeli makanan, diulang,  membeli makan dalam kurang sepuluh kali sepanjang aku bersekolah di situ. Iaitu kira-kira 2 tahun masa persekolahan memandangkan keluarga aku dulu berpindah-randah.  
Jarak antara sekolah dan rumah ketika itu cuma kira-kir…

tekanan dan kebusanan

tekanan itu membusankan
kebusanan itu menekankan

mereka saling berkait. Mungkin adik beradik yang terpisah sewaktu kecil, atau saudara mara jauh. Tak pun orang kata bau-bau bacang.. tapi aku rasa mereka ialah starnger yang tinggal bersebelahan. Ya, seperti jiran sebelah-menyebelah. Tiada pertalian darah mahupun hubungan kekeluargaan. Kebarangkalian saling mengenali itu tidak banyak. Perkaitan antara jiran yang pasti ialah mereka mendiami kejiranan yang sama. seperti mereka..

tekanan itu stress

tekanan berterusan mengundang kebusanan

kebusanan yang menekankan


kadang kala aku bertanya" ey..bile stress nk buat ape?" ayatnya barangkali bukan bagitu.tapi lebih kurang lah..plusminus..minda rasional aku akan jawab "lek2..wat 1-1..."tapi pergerakan dalam sedar ini tidak terus bertindak begitu.seperti nasihat minda rasional.
hampir 3 hari dihabiskan dengan tidur dan tidak membuat apa apa kerja..er..tak kira ke tandas, makan, solat, dan lain-lain.
dialog-dialog jekyll dan hide …

saya minta maaf saya cinta kamu

haha..ia berbunyi aneh...baik..mari tukar kepada maaf, aku cinta kamu.oh..masih sedikit aneh.apa yang mendorong marathon hingga pagi ini adalah kerana ia drama korea..dan heroinnya cantik.tapi keutamaannya tentulah hero dia yang TUP..hhaha~


pesanan : aku ingin kata aku suka menikmati keindahan ciptannNya