Skip to main content

kenapa......

kenapa bila aku donlod fail pdf lambat saja..siap 1 jam lagi kena tunggu.tapi bila aku donlod cerita sungguh sekejap.5 saat pun buleh siap.memang mengkagumkan. lain contoh tedekat seperti sekarang.kejap betol dia load nk update blog.tapi nak buka science direct punya lah bercinta.

sebentar tadi pun dia pandai mengeciwakan aku. donlod cerita dah siap pun.210 Mb lagi.tapi fail pdf yang 'amat besar tu' ...fail?cis!'amat besar'..2Mb

akibatnya aku sudah khatam pun mei-chan no shitsuji.memang seronok cerita ni.lagi-lagi bila frust setadi project management & economic.buleh sambung keesokan harinya sampi habis lepas frust tak dapatjawab PME.

esok kena jumpa sv PD dan PSM..agak2 cerita apa pula aku buleh khatam esok malam?

orang kacak dan pedangnya

amoi heroin bila berambut panjang...
orang kacak bersama amoi heroin


mereka

Comments

Popular posts from this blog

Sindrom makcik - makcik: Bercerita

Kehidupan sekeliling mungkin menjadikan kau seorang survivor atau seorang lemau.  Jadi, bercakap fasal lemau, atau pun semangat survivor, ia bergantung pada kebolehan kau dalam membuat keputusan hidup.  Memandang ke belakang, membolehkan aku berkonklusi bahawasanya aku sorang 'noob' dalam keputusan hidup. Tetapi, suka aku ulang-ulang, kehidupan itu sendiri tak ada betul-salah dia.  Jadi, ini kisah seorang noob, sengaja aku kongsikan, just in case.
Dulu, waktu  aku bersekolah rendah, sekolah aku ialah sekolah rendah yang mana semua murid dia adalah perempuan. Zaman ketika itu kau boleh beli sepiring mihun goreng atau nasi lemak dengan harga 30sen, yang mana pada fikiran aku ketika itu, mahal. Jadi, kekerapan aku ke kantin sekolah, membeli makanan, diulang,  membeli makan dalam kurang sepuluh kali sepanjang aku bersekolah di situ. Iaitu kira-kira 2 tahun masa persekolahan memandangkan keluarga aku dulu berpindah-randah.  
Jarak antara sekolah dan rumah ketika itu cuma kira-kir…

Sunrise di Dataran Lang?

baru-tak baru sangat ni aku pergi langkawi.
terpengaruh dengan gamba yang amat cantik diambil oleh seorang hamba Tuhan ni jadi kami ke Dataran Lang untuk menanti matahari terbit.
gigih tahu.

 tempias-tempias cahaya matahari bersama bulan

 sang helang dan bulan

stalk sang helang sebelum pulang.
Nah terbukti.
Kalau kau menghadap laut di tempat ini & berharap melihat matahari terbit,
jangan lupa pusing belakang.

better luck next time!

kucen

entah bila aku mula pandai nak lukis-lukis kucen
ini namanya terpengaruh.




entah bila aku pandai nak lukis sang kucen
bersulamkan kerja.
entah bila