Skip to main content

hobi itu mengisi masa lapang

aku memang tidak gemar kalau program motivati ada sesi memperkenalkan diri. selalunya mereka akan tanya hobi dan cita-cita. seperti soalan yang membunuh. bila fikir akan ketiadaan hobi dan cita-cita terasa seperti ada yang tidak kena, lalu kebiasaannya aku akan berharap menjadi orang yang akhir-akhir,senang mahu goreng hasil penjanaan idea dari mereka yang lebih awal.

"walaupun tarikh akhir masih lewat jangan awak fikir boleh berehat.bila ada masa lapang cari lagi maklumat dan buatlah tugas awak.elakkan kerja saat akhir.awak mungkin akan tertinggal maklumat yang penting"-oleh dr ramesh versi telah diolah berbahasa melayu

selepas ini mungkin aku sudah ada hobi. hobi yang diberi oleh dr ramesh. walaupun cita-cita itu masih samar2

sekian

Comments

Popular posts from this blog

...

tee hee..

Sindrom makcik - makcik: Bercerita

Kehidupan sekeliling mungkin menjadikan kau seorang survivor atau seorang lemau.  Jadi, bercakap fasal lemau, atau pun semangat survivor, ia bergantung pada kebolehan kau dalam membuat keputusan hidup.  Memandang ke belakang, membolehkan aku berkonklusi bahawasanya aku sorang 'noob' dalam keputusan hidup. Tetapi, suka aku ulang-ulang, kehidupan itu sendiri tak ada betul-salah dia.  Jadi, ini kisah seorang noob, sengaja aku kongsikan, just in case.
Dulu, waktu  aku bersekolah rendah, sekolah aku ialah sekolah rendah yang mana semua murid dia adalah perempuan. Zaman ketika itu kau boleh beli sepiring mihun goreng atau nasi lemak dengan harga 30sen, yang mana pada fikiran aku ketika itu, mahal. Jadi, kekerapan aku ke kantin sekolah, membeli makanan, diulang,  membeli makan dalam kurang sepuluh kali sepanjang aku bersekolah di situ. Iaitu kira-kira 2 tahun masa persekolahan memandangkan keluarga aku dulu berpindah-randah.  
Jarak antara sekolah dan rumah ketika itu cuma kira-kir…

Sunrise di Dataran Lang?

baru-tak baru sangat ni aku pergi langkawi.
terpengaruh dengan gamba yang amat cantik diambil oleh seorang hamba Tuhan ni jadi kami ke Dataran Lang untuk menanti matahari terbit.
gigih tahu.

 tempias-tempias cahaya matahari bersama bulan

 sang helang dan bulan

stalk sang helang sebelum pulang.
Nah terbukti.
Kalau kau menghadap laut di tempat ini & berharap melihat matahari terbit,
jangan lupa pusing belakang.

better luck next time!